Wonen, Vervoer & Mobiliteit

Hierbij kun je denk aan huisvesting, ondersteuning en voorzieningen om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen, beschermd en begeleid wonen. Maar ook aan sociale veiligheid, eenzaamheid, omzien naar elkaar, sociale samenhang, leefbaarheid van de buurt of wijk, buurt-/wijkontwikkeling en gemeenschapszin.

  • Minder afhankelijk van ondersteuning en zorg
  • Goede voorzieningen voor iedereen
  • Vroegtijdig ondersteuning bieden
  • Passend vervoer, leerlingenvervoer
De mensen waar het om gaat durven vaak niet om hulp te vragen....
De werkgroep Wonen, Vervoer en Mobiliteit

Wonen

Hierbij kun je denk aan huisvesting, ondersteuning en voorzieningen om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen, beschermd en begeleid wonen.

Vervoer

Denk hierbij aan leerlingenvervoer, en vervoer waarbij er een directe verbinding is met zorg waarvoor de gemeente een directe verantwoordelijkheid heeft.

Mobiliteit

Hierbij kun je denken aan sociale veiligheid, eenzaamheid, omzien naar elkaar, sociale samenhang, leefbaarheid van de buurt of wijk, buurt-/wijkontwikkeling en gemeenschapszin.

Minder afhankelijk zijn schept meer mogelijkheden

Het streven is om inwoners minder afhankelijk maken van ondersteuning en zorg. Daarom is er al een breed aanbod op het gebied van zorg en gezondheid, cultuur en vermaak, en sport en ontspanning.

Belangrijk is om nog meer in te zetten op goede voorzieningen voor iedereen, met een aanbod dat past bij de inwoners van de gemeente Land van Cuijk. Denk hierbij aan sociaal en cultureel werk, buurt en clubhuizen, accommodaties, collectief aanvullend vervoer, mantelzorg, ouderenbeleid, jeugdbeleid, wijk- en dorpsraden, vreemdelingen- en kinderopvang.

Wat vervoer betreft kun je denken aan leerlingenvervoer, en vervoer waarbij er een directe verbinding is met zorg waarvoor de gemeente een verantwoordelijkheid heeft.

Zelfredzaam zijn betekent (blijven) meedoen in de samenleving

De gemeente biedt voorzieningen, hulp en ondersteuning om de zelfredzaamheid voor mensen die lichamelijk en/of geestelijk kwetsbaar zijn te vergroten. Zo dat zij kunnen (blijven) meedoen in de samenleving en zo lang mogelijk thuis kunnen wonen.

Wanneer iemand (tijdelijk) niet zelfstandig kan wonen of het niet lukt om op eigen kracht te zorgen voor een dak boven het hoofd, wordt geholpen met een passende (tijdelijke) opvang. Je kunt daarbij denken aan beschermd, begeleid of beschut wonen, maatschappelijke opvang en mantelzorgwoningen.

Je kunt je voorstellen dat met de toenemende vergrijzing het belangrijk is om zo vroeg mogelijk ondersteuning te bieden om te voorkomen dat problemen groter worden en er misschien zwaardere, en vaak duurdere, hulp nodig is.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heb je een vraag of wil je iets kwijt aan ons? Stuur dan een bericht aan onze secretaris Peter Hendriks (info@asdlvc.nl), dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan